Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και σήμερα, 31 Οκτωβρίου 2013, γιορτάστηκε στο σχολείο μας η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης. Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τους δασκάλους τους για τη σημασία της αποταμίευσης- ειδικά στην δύσκολη οικονομικά εποχή που διανύουμε- και διάβασαν σχετικά παραμύθια. Οι μαθητές της Α2 Τάξης...

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με χαρά και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την περασμένη Παρασκευή ο εορτασμός για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι μαθητές των Γ’  και Δ’  τάξεων...

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Οι ομορφιές της Λήμνου

Ας δούμε μερικά από τα ομορφότερα μέρη του νησιού, μέσα από τα μάτια του φωτογράφου St. Tzelis, ενός ανθρώπου που αγαπάει πολύ τη Λήμνο. Ευχαριστούμε για τις υπέροχες φωτογραφίες!

Τούρκικος Γιαλός, Μύρινα

Η ιστορία της Λήμνου

Η Λήμνος βρίσκεται στο βορειοανατολικό Αιγαίο και ανήκει –μαζί με τη Λέσβο και τον Άγιο Ευστράτιο- στο Νομό Λέσβου. Ο πληθυσμός του νησιού, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ανέρχεται στους 17.000 κατοίκους. Πρωτεύουσα και κύριο λιμάνι είναι η Μύρινα, η οποία πήρε το όνομά της από τη γυναίκα του Θόαντα, του πρώτου βασιλιά του νησιού. Παλιότερα, η Μύρινα ονομαζόταν Κάστρο, μια ονομασία που οι κάτοικοι της Λήμνου χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα.
Κατά τη Μυθολογία, η Λήμνος ονομάζεται νησί του Ηφαίστου. Σύμφωνα με το μύθο, ο Ήφαιστος, γιος του Δία και της Ήρας, βρέθηκε μπροστά σε έναν καυγά των γονιών του και προσπάθησε να υπερασπιστεί τη μητέρα του. Τότε ο Δίας τον άρπαξε και

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Η 1η παρέλαση καρναβαλιστών της Μύρινας


Τον περασμένο Μάρτιο, ξεκίνησε εδώ στη Μύρινα ένας νέος θεσμός, με πρωτοβουλία του σχολείου μας, η αποκριάτικη παρέλαση. Όπως ανέφερε το "Εμπρός net" :Η ιδέα ξεκίνησε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας και στη συνέχεια την αγκάλιασαν το σύνολο των σχολείων και νηπιαγωγείων της Λήμνου, αλλά και φορείς και σύλλογοι του νησιού, ενώ διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού του Δήμου Λήμνου και τον Εμπορικό Σύλλογο. Χορηγός επικοινωνίας είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός «Λήμνος FM 100».


Η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, Αθηνά Τζαννέτου, η οποία αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την ιδέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, δήλωσε:
Κάθε χρόνο τις Απόκριες, πραγματοποιείται στο σχολείο μας αποκριάτικη γιορτή. Μαθητές και δάσκαλοι μεταμφιέζονται και διασκεδάζουν με τραγούδι, χορό και παιχνίδια. Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την αποκριάτικη γιορτή μας, τις Απόκριες του 2012.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Φεστιβάλ Υγιεινής Διατροφής Λήμνου


Το 1ο Φεστιβάλ Υγιεινής Διατροφής Λήμνου πραγματοποιήθηκε στη Μύρινα, τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012, διοργανωμένο από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας Λήμνου.
Την εκδήλωση υλοποίησε η Β΄ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας και οι δασκάλες Ευτυχία Δραγανίδου και Μαρία Παράφορου, υπό την επίβλεψη της διευθύντριας Αθηνάς Τζαννέτου.

Το Φεστιβάλ Υγιεινής Διατροφής αποτέλεσε την ολοκλήρωση ετήσιου προγράμματος-project Αγωγής Υγείας. «Κατά τη διάρκεια του

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας


Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Λήμνο για τους εορτασμούς της Απελευθέρωσης της 8ης Οκτωβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Ηρακλής Βερβέρης συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Σάββα Βαρελτζή και υπαλλήλους του Τμήματος Τεχνικών Έργων της Π. Ε. Λήμνου επισκέφτηκαν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας Ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου και εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίησή τους για την πορεία εκτέλεσης του έργου από την Περιφέρεια, που σύντομα και μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο, θα δοθεί προς χρήση στους μαθητές του νησιού μας.


Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται διάφορες σχολικές επισκέψεις ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν εμπειρίες και να ασχοληθούν με θέματα που τους αφορούν.
Επίσκεψη στο Αστυνομικό τμήμα Μύρινας


Επίσκεψη στο Αστυνομικό τμήμα Μύρινας


Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μύρινας

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Φιλαναγνωσία

Βιβλιοθήκη της Ε'  τάξης


Βιβλιοθήκη της Ε'  Τάξης
Στο σχολείο, μια φορά την εβδομάδα, οι μαθητές διδάσκονται το μάθημα της Φιλαναγνωσίας. Διαβάζουν Παραμύθια, Μυθολογία, Λογοτεχνία και ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες πάνω σ'αυτά. Παρακάτω μπορείτε να δείτε διάφορες φωτογραφίες από αυτές τις δραστηριότητες.
Βιβλιοθήκη Ολοήμερου τμήματος


Ανάγνωση παραμυθιού με τη βοήθεια κούκλας στην Α1 τάξη

Το σχολείο μας

       Η ίδρυση του σχολείου έγινε το 1879 το οποίο αρχικά βρισκόταν παραπλεύρως της εκκλησίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην περιοχή Τσας. Το 1950 περίπου έπειτα από μία δωρεά της εκκλησίας χτίστηκε το νέο για την εποχή κτίριο στην περιοχή όπου υπάρχει και σήμερα. Στην αρχή ονομαζόταν Γ' Δημοτικό σχολείο και λειτουργούσαν σε αυτό 3 τάξεις οι οποίες δεν ήταν επαρκείς για να διδαχτούν όλα τα μαθήματα. Ύστερα από παρέμβαση της τότε διευθύντριας και σύμφωνα με την απόφαση 51/11-6-1958 το σχολείο εξασφάλισε κάποια χρηματικά ποσά από δωρεές της σχολικής εφορίας τα οποία το βοήθησαν να εξελιχθεί όσον αφορά τις κτιριακές του εγκαταστάσεις καθώς επίσης βοηθήθηκε στην δημιουργία αυλής για την διδασκαλία των μαθημάτων της Γυμναστικής. Έτσι η θεμελίωση του διδακτιρίου έγινε τον μήνα Νοέμβριο του 1958 και το έργο κόστισε περίπου 410.000 δραχμές. Στις 20 Μαρτίου του 1960 έγιναν τα εγκαίνια του νέου σχολείου σε μία λαμπρή τελετή. Το καλοκαίρι του 2012 τα ήδη υπάρχοντα κτίρια κατεδαφίστηκαν και στη θέση τους χτίζεται ένα υπερσύγχρονο σχολείο, με μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, γυμναστήριο και αίθουσα εκδηλώσεων. Το καινούριο σχολείο αναμένεται να είναι έτοιμο για χρήση το 2014. Προς το παρόν, τα μαθήματα διεξάγονται προσωρινά στο Χριστοδουλίδειο Πάρκο σε προκάτ αίθουσες. Έχει διαμορφωθεί ο χώρος κατάλληλα ώστε να υπάρχουν 11 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πληροφορικής και φυσικά σχολική αυλή.
     Το σχολείο λειτουργεί με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με Διευρυμένο Ωράριο 
Ωράριο Πρωινής Λειτουργίας: 8.10-14.00 για όλες τις τάξεις.
Ωράριο Ολοήμερου: 14.05-15.30 ( προαιρετική αποχώρηση) ή 16.15.


Επικοινωνία
Τηλ. 2254022559
FAX
e-mail: mail@2dim-myrin.les.sch.gr

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013




Καλώς ήλθατε στον επίσημο δικτυακό τόπο του Δεύτερου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας Λήμνου. Μπορείτε να πλοηγηθείτε στο blog μας επιλέγοντας τους συνδέσμους από το μενού που βρίσκεται στα δεξιά, αριστερά αλλά και στο πάνω μέρος της σελίδας. Καλή διασκέδαση!!