Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
.
Η διευθύντρια και ο Σύλλογος  διδασκόντων του Σχολείου μας ευχαριστεί το Μ.Ε.ΑΣ Λήμνου 
για την προσφορά  σκακιέρων στο τουρνουά μας

Τουρνουά σκακιού


Ξεκίνησε στις 10 π.μ. το τουρνουά σκακιού στο Σχολείο μας.







Ευχαριστήρια Επιστολή

Η διευθύντρια και ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Δημοτικού,  ευχαριστεί θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την προσφορά χρήσιμων υλικών (προτζέκτορα, κουρτινόξυλα, κ.λ.π.) στο σχολείο μας.  

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Καλοκαιρινό πάρτυ στο Σχολείο μας!!!



Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών του σχολείου μας, σας καλεί όλους σε καλοκαιρινό πάρτυ που οργανώνει στην αυλή του σχολείου, Σάββατο 30 Μαΐου και ώρα 7 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη! Ελάτε να απολαύσετε λαχταριστά σουβλάκια, παιχνίδια του λούνα παρκ, Face painting, ποπ κορν, μουσική, δωράκια και άλλα πολλά! Ένα όμορφο ξεκίνημα του φετινού καλοκαιριού! Ελάτε να διασκεδάσουμε μαζί, μικροί και μεγάλοι! Σας περιμένουμε!

Εσωτερικό τουρνουά σκακιού...





Το Σχολείο μας διοργανώνει την Τρίτη 26 Μαΐου και ώρα 10 π.μ. εσωτερικό τουρνουά σκακιού ανάμεσα στις τάξεις Γ, Δ, Ε και ΣΤ.

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ανακύκλωση


Τα πλαστικά μπουκάλια είναι χρήσιμα'''





Σχέδια εργασίας στα μαθήματα Αγγλικών του σχολείου μας [Δ,Ε1,Ε2]










Τρίτη 19 Μαΐου 2015

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
 ΜΥΡΙΝΑΣ ΛΗΜΝΟΥ

Αγαπητοί γονείς ,

Σας ενημερώνουμε ότι η χορωδία του σχολείου μας θα πάρει μέρος στην εκδήλωση για τα 150 χρόνια της Μητρόπολης Λήμνου η οποία θα πραγματοποιηθεί  τη Δευτέρα 1η Ιουνίου και ώρα 8.00΄΄΄΄ στον αύλειο χώρο της Αγίας Τριάδας. Η Παρουσία του παιδιού σας απαραίτητη  .

Η διευθύντρια


Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Εικονογραφία







Στα πλαίσια του μαθήματος των θρησκευτικών έγινε μάθημα αγιογραφίας στα παιδιά του Γ1 τμήματος του σχολείου μας από την κυρία Ελένη Μιχαήλ.

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Η δεύτερη Κυριακή του Μάη που καθιερώθηκε σαν εθνική γιορτή της μητέρας στις ΗΠΑ οφείλεται στην έμπνευση μιας γυναίκας από την Φιλαδέλφεια της Ana Jarvis. Η Ana Jarvis θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της ξεκίνησε το 1907 μια εκστρατεία για να καθιερωθεί μια επίσημη γιορτή της μητέρας. Η προσπάθειά της είχε απήχηση και η γιορτή της μητέρας έγινε επίσημα εθνική γιορτή των ΗΠΑ το 1914 με προεδρικό διάταγμα που όριζε την δεύτερη Κυριακή του Μάη σαν Ημέρα της Μητέρας.

Αν και πολλές χώρες έχουν δικές τους ημερομηνίες για τη γιορτή της μητέρας, όπως και δικούς τους λόγους για να γιορτάζουν μια τέτοια μέρα, η δεύτερη Κυριακή του Μάη έχει επικρατήσει διεθνώς. Έτσι πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα γιορτάζει την γιορτή της μητέρας την δεύτερη Κυριακή του Μάη.


Το Σχολείο μας στα πλαίσια αυτής της ημέρας διοργάνωσε διάφορες εκδηλώσεις.

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Το 4ο Νηπιαγωγείο στα θρανία Μας

    
Εργασίες και κατασκευές παιδιών  του σχολείου και του νηπιαγωγείου στα πλαίσια του προγράμματος ΄΄Όμαλή΄  Μετάβαση στο Δημοτικό Σχολείο ΄΄







Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές στο σχολείο μας θα γίνονται από την 1η Ιουνίου έως και την 21η Ιουνίου 2015.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄΄ Τάξη του Δημοτικού είναι τα εξής΄΄
α.Πιστοποιητικό γέννησης,Δήμου ή κοινότητας
β.Επίδειξη βιβλιαρίου υγείας του μαθητή ,ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται  ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
γ.Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο ,φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.
δ.Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή.
Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου.

ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Η Μετάβαση των νηπίων από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο είναι μια πολύπλοκη διαδικασία κατά την οποία το παιδί εγκαταλείπει το οικείο περιβάλλον του νηπιαγωγείου και μετακινείται στο καινούργιο περιβάλλον του Δημοτικού σχολείου, που έχει διαφορετική οργάνωση χώρου, πρόγραμμα και κανόνες λειτουργίας. Το παιδί οφείλει να προσαρμοστεί ταυτόχρονα σε πολλές αλλαγές, που συχνά του προκαλούν άγχος, κατάσταση που επιτείνεται μερικές φορές και από τους ίδιους τους γονείς.
Για να επιτευχθεί η ετοιμότητα του παιδιού, ώστε να μπορεί να διαχειριστεί τις αλλαγές που θα δημιουργήσει η μετάβαση και  να βρίσκει τρόπους να γεφυρώνει τις διαφορές, που θα συναντήσει στο δημοτικό σχολείο σε σχέση με το νηπιαγωγείο είναι απαραίτητη η κατάλληλη προετοιμασία του. Η διαδικασία της προετοιμασίας του παιδιού έχει ως κύριους στόχους:


1.      Να αγαπήσει το παιδί το σχολείο.
2.      Να καταστεί ικανό να ανταποκρίνεται δημιουργικά στις απαιτήσεις του σχολείου και να αισθάνεται υπερήφανο και ευχαριστημένο από την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του.
3.      Να διαμορφώσει μια θετική στάση προς την μάθηση.
Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος το σχολείο μας επισκέφτηκε  το 2ο Νηπιαγωγείο Μύρινας.

Πραγματοποιήθηκαν  δράσεις ,παιχνίδια ομαδικά .