Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

 «2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού»5η Οκτωβρίου 2015.
Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας τη «παρεμβατική δυναμική» του Σχολικού Αθλητισμού, της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε με την 143571/Γ4/10-09-2014 Υ.Α. ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού συνδέεται με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού/συμπεριφορικού πεδίου που υλοποιείται βιωματικά μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Την ημέρα αυτή γίνεται επίσης η «εθιμική» έναρξη των Σχολικών Αγώνων (Αγώνες «ΑθλοΠΑΙΔΕΙ΄ΑΣ» και Πανελλήνια Πρωταθλήματα Λυκείων Ελλάδας & Κύπρου). Στις σχολικές μονάδες της χώρας δεν γίνονται μαθήματα αλλά διοργανώνονται αθλητικές και άλλες - επικουρικές ως προς το θεματικό άξονα - εκδηλώσεις.
Καθώς το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ο θεματικός άξονας του σχολικού έτους 2015-2016 είναι «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα». Για το σχολικό έτος 2015-16 ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίζεται η 5η Οκτωβρίου 2015.
Την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, σε κάθε σχολείο της χώρας (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) θα διεξαχθούν ενδοσχολικές αθλητικές αλλά και παράλληλες δραστηριότητες που θα επιλέξει ο Σύλλογος Διδασκόντων, με τη σχετική μέριμνα για τις διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης.
Οι σύλλογοι διδασκόντων καλούνται να μεριμνήσουν, με τον κατάλληλο σχεδιασμό, ώστε η προσέγγιση του ανωτέρω θεματικού άξονα να αναδεικνύει βιωματικά μέσω των αθλητικών δράσεων αλλά και των παράλληλων εκδηλώσεων το εύρος των Ολυμπιακών Αξιών που διαπερνούν τόσο τα Ολυμπιακά, όσο και τα Παραολυμπιακά αθλήματα (ενδεικτικά αναφέρουμε την αξία της συμμετοχής, τις ίσες ευκαιρίες χωρίς διακρίσεις, το «ευ αγωνίζεσθαι», την Ολυμπιακή Εκεχειρία κλπ.).
Επισημαίνεται ότι βασική επιδίωξη του σχολικού αθλητισμού στα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν, να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας, που ο Αθλητισμός δύναται να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.
Οι Δ/ντές των σχολικών μονάδων σε συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων, καλούνται να εντάξουν την προαναφερόμενη δράση στις δραστηριότητες του σχολείου και να ενεργήσουν έτσι ώστε να διευκολυνθεί η άρτια διοργάνωση της ημέρας.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

·     Σας καλούμε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο μουσειακής εκπαίδευσης με θέμα  «Τα αντικείμενα λένε ιστορίες» που θα γίνει το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 10.00 – 13.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας. Το σεμινάριο διοργανώνει το ΔΣ του Συλλόγου μας σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας. Την επιμέλεια αυτού του σεμιναρίου έχει η Νίκη Κάντζου, νηπιαγωγός, μουσειοπαιδαγωγός, συγγραφέας. Όσα από τα μέλη του Συλλόγου μας επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, παρακαλούμε να ενημερώσουν άμεσα τον πρόεδρο του Συλλόγου στο τηλέφωνο 6938180514, ή στο τηλέφωνο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, 2254022559, για την καλύτερη οργάνωση του σεμιναρίου. 


Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών (ΙCC), Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Το Σχολείο μας συμμετέχει στην Παγκόσμια ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού ακτών με δράσεις που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου

H εθελοντική αυτή δράση είναι πρωτοβουλία του περιβαλλοντικού οργανισμούOcean Conservancy των ΗΠΑ και πραγματοποιείται το τρίτο Σάββατο κάθε Σεπτέμβρη. Αποτελεί το παλαιότερο και μεγαλύτερο γεγονός του είδος του στον κόσμο, καθώς από το 1986 μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει 12 εκατομμύρια εθελοντές σε 160 χώρες του κόσμου! 
Σκοπός της πρωτοβουλίας, είναι να μετρήσει το βαθμό περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης ατόμων και τοπικών κοινωνιών όταν καλούνται να καθαρίσουν εθελοντικά από τα σκουπίδια τις παραλίες που όλοι απολαμβάνουμε το καλοκαίρι. 

Στην Ελλάδα, τη δράση αυτή συντονίζει από το 1991 η HELMEPA, η οποία προσκαλεί εταιρείες-μέλη, Λιμενικές Αρχές, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικούς και παιδιά-μέλη της Παιδικής HELMEPA, ναυτικούς και ιστιοπλοϊκούς ομίλους, καταδυτικά κέντρα, πολιτιστικούς συλλόγους και ευαισθητοποιημένους πολίτες σε όλη την χώρα να συμβάλλουν εθελοντικά αφιερώνοντας ένα πρωινό στον καθαρισμό μίας κοντινής παραλίας, τμήματος του βυθού, όχθης ποταμού ή λίμνης. 

Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών (International Coastal Cleanup - ICC) έχει οριστεί το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Για να διευκολύνει την ευρεία συμμετοχή φορέων και πολιτών, η HELMEPA εντάσσει την πρωτοβουλία αυτή στο "Μήνα Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον", που ξεκινάει την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών και διαρκεί μέχρι την 19 Οκτωβρίου 2015. 


Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 - Αγιασμός 2ου Δημ. Σχολείου για το 2015-16

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Αγαπητοί γονείς, Αγαπητοί Μαθητές και Μαθήτριες
Η ημέρα είναι μια ημέρα γιορτής για όλους μας! Σήμερα αρχίζει μια ακόμα σχολική χρονιά! Μια νέα σχολική χρονιά γεμάτη όνειρα, φιλοδοξίες, επιθυμία για έργο και αληθινή πρόοδο!Εμείς, το διδακτικό προσωπικό, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας κι εγώ προσωπικά, αρχίζουμε έναν νέο κύκλο μαθημάτων με όρεξη για δουλειά και την επιθυμία να γεμίσουμε τις ψυχές και το μυαλό μας όχι μόνο με εμπειρίες και γνώσεις , αλλά και με ευτυχία!Στην προσπάθεια αυτή κανείς δε θα μείνει μόνος! Η συνεργασία του διδακτικού προσωπικού με τους γονείς είναι δεδομένη! Κοινή μας επιθυμία η βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μικρούς μας μαθητές, στα παιδιά που η πολιτεία και οι γονείς εμπιστεύονται στα χέρια μας για να τους μεταλαμπαδεύσουμε γνώσεις, δεξιότητες, ιδανικά και αξίες!Όλοι μαζί θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ξεπεράσουμε κάθε αδυναμία και να βελτιωθούμε όσο περισσότερο μπορούμε!Μαζί θα μάθουμε, μαζί θα κοπιάσουμε, μαζί θα νιώσουμε την ευτυχία της επιτυχίας!Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στα πρωτάκια μας, τα οποία και υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά και με την αγκαλιά μας και την καρδιά μας ανοιχτή! Παιδιά μου, καλώς ήλθατε στη νέα σας εκπαιδευτική οικογένεια! Καλώς ήλθατε στο δεύτερο σπίτι σας, το Δημοτικό Σχολείο Αγαπητοί γονείς, να είστε σίγουροι όλοι πως τα παιδιά σας είναι σε ασφαλή κι έμπειρα χέρια! Να είστε βέβαιοι πως το σχολείο θα είναι μαζί σας και δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε! Η κοινή μας αγάπη για τους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας και η επιθυμία για το καλύτερο των παιδιών μας ας είναι ο φωτεινός φάρος των προσπαθειών μας!Εύχομαι στους μαθητές μας «Καλή πρόοδο» και σε όλους μας «Καλή σχολική χρονιά»!

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ  2015-2016

Ενημέρωση

0 αγιασμός του 2ου Δημ. Σχολείου θα πραγματοποιηθεί στις 11Σεπτεμβρίου 2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα  09.00π.μ  .Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική  σχολική χρονιά .
Η διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.